Thursday, July 16, 2009

"Liberaaleista"

Palautui mieleen tuossa, interneteissä väitellessäni liberalismista, se kevään "koira-avio skandaali" eduskunnassa, ja millaisen älämölön ja paskahalvauksen lausunto sain näissä Suomen ikiomissa "liberaaleissa". He nimittäin yksinkertaisesti tekevät syrjivän eron seksuaalisten preferenssien välillä - siis täysin omia arvojaan vastaan. Kyseessä on siis relativismista: homous on hyvä, koska niin aate opettaa, muut - ketään vahingoittamattomat - mieltymykset taas kiellettyjä.

Orwellin Animal Farmin siat edustavat juuri tälläisiä ihmisiä; he kaikessaa viisaudessaa eivät kuintenkaan koskaan huomaan oman filosofisten arvojensa ja toimintansa ristiriitaa - pettämistä. Ei siis ihme, että kirja kuvaa stalinismia ja kyseiset henkilöt ovat nykyajan stalinisteja. Samanlaisista aivoituksita olen puhunut mm. wtc-kieltäjiä koskien, en oikeastaan keksi parempaa termiä kuvaamaan sitä, kuin kaksoisajttelu tai "itse aiheuttetu aivovamma". (Tälle varmaan on joku hieno psykologinen termikin.)

7 comments:

Vortac said...

Sulla on aika hyvä blogi! Harmi vain, että kommentaatiota on noin nirkosesti. Itsekin yleensä mieluiten kommentoin reaktiivisesti, olen aika huono vain aloittamaan jotain kommentaatioketjua. Siis jos joku sanoo jotain, niin siitä tulee mieleen kertoa asiaan liittyvää (tai liittymätöntä) juttua..

Noh, toivotaan että kävijämäärät ja kommentoijat vilkastuvat, ja saamme hienoa ja kohottavaa keskustelua.

Näytät olevan melko hyvin perillä asioista, mikä on harvinaista tässä maailmassa, saati sitten tässä maassa!

Olisi mukava kenties vaihdella emaileja, mutta en tiedä, miten täältä pystyisi lähettämään sulle yksityisviestiä.

- Vortac

Ebe said...

Kiitosta vaan, taas :)

Olen vain melko laiska kirjoittamaan, kuten näkyy, vaikka aiheita kyllä löytyisi.

Vortac said...

Nooh, parempi hippunen laatua kuin hirmumäärä potaskaa.

Henryn blogissa esimerkiksi on aika tavalla myös tauhkaa jota ei ole paljon lajiteltu - siis lähinnä linkkejä linkkien perään. Pakostakin iso osa siitä on sitten vähän kökköä, etenkin kun omaa perspektiiviä ei Henry nykyisin jaksa kovin usein kirjoitella linkkien mukaan.

Siksikin blogisi on piristävä, että sanot asiat suoraan ja tarjoat asiaan oman näkökulmasi, siis palasen persoonaasi. Sellainen teksti on aina elävämpää kuin kuivat linkit joihinkin artikkeleihin.

Henryn linkkauksessa itseäni eniten häiritsee, ettei koskaan tiedä onko linkki totuuden ja tasa-arvon puolella vai vain lähinnä osoitus feministisestä epätasa-arvoisuudesta ja typeryydestä. Mieluiten lukisin vain hyvien ja järkevien ihmisten artikkeleita, sillä minulle on jo täysin selvää feministien typeryyden pohjattomuus.

Mutta kaitpa kaikenlaista tarvitaan, ja Henryn blogi muodostaa kyllä hyvän keskustelualustan, lähes ainoan, jossa voi avoimesti ja vailla sensuuria puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja kertoa niinkuin ne ovat.

Juu, aiheita on tämä maailma kyllä täynnä - olen joskus harkinnut omaakin blogia, mutta en oikein tykkää sitoa itseäni mihinkään tuollaiseen. Siitä joutuisi sitten aina stressaamaan, kun ei vaikkapa viikkoon ole tullut kirjoitetuksi tms.

Mutta täytyy sanoa, että jos blogia pitäisin, se saattaisi olla ainakin osittain melko tavalla niinkuin sinun blogisi, joten olen oikein iloinen, että saan nähdä maailmassa vielä olevan muitakin ajattelevia ja totuuden silmästä silmään näkeviä ihmisiä kaikenmaailman aivopestyjen lampaiden, robottien ja älyllisiin kikkailuperäisiin labyrintteihin uskovia ja kaikenlaisten epätodellisten arvojen nimiin vannovien omituisten ja harhaanjohdettujen yksilöiden sijasta.

Jos haluat joskus vaihtaa ajatuksia yksityisemmällä tasolla, niin voit paiskata emailia vaikkapa

vortacc@nospam.gmail.com

Vastaustodennäköisyys on erittäin suuri!

- Vortac

Anonymous said...

Niin no, henkka on jo niin monta vuotta kirjoitellut, etten yhtää ihmettele että hän vain tyytyy nykyään linkkailemaan; kaikki asiat tuntuvat varmaan jo tuhat kertaa läpikäydyiltä. Ei sinäsä itsekin toivoin, pitkän "blogistaniasta" pitämäni tauon jälkeen, että siellä olisi vanhan mallin mielipidekirjoituksia.

Mistäs pitäisi vaihtaa ajatuksia ?) no pistän sulle jotain. Kannattaa muuten tutustua "suomen talousdemokraatinen puolue" blogiin (kuten varmaan oletkin jo todennäköisesti tehnyt)

-ebe

Anonymous said...

Olet kyllä ihan oikeassa - Henry on sanonut kaiken jo niin moneen kertaan, sekä artikuloinut asiat niin mainiosti, huumorilla ja kantaa ottaen, että kaitpa sellaisen jälkeen on enää mahdotonta keksiä mitä sanoisi ja miten. Kaikki on jo sanottu, ja erittäin hyvin.

Olisi jotenkin mukava, jos ne vanhat entryt otettaisiin uudestaan käsittelyyn, ja niistä syntyisi sitten kiintoisia keskusteluja, ja totuus pääsisi sitten sitämyöten valumaan yleiseen tajuntaan.

Ajatustenvaihdosta - eipä sitä kai mistään erityisesti PIDÄ vaihtaa, mutta ajattelin vain että se voisi olla mielenkiintoista - ihan lähinnä siksi, että on hyvin harvinaista herkkua saada kehitettyä aito keskustelu valveutuneen ja asioita ymmärtävän ihmisen kanssa.

Tässä maailmassa eläminen on henkisesti verrattavissa sellaisen ihmisen elämään, joka kyllä saa tarpeeksensa ruokaa, mutta se ruoka on aina monotonista bulkkitavaraa, ja vain aniharvoin pääsee maistamaan kermaleivoksia ja itseleivottua lisäaineetonta luomuleipää sekä kunnollista, maukasta riisiä (tästä aiheesta voisin muuten kirjoitella pidemmästikin.. riisi on länsimaissa aivan hirveätä kuraa verrattuna itämaiden herkulliseen riisiin)..

Henkikin kaipaa joskus muutakin kuin 'se on ilmoja pidelly'-tyyppistä kertakäyttödialogia. On mukava joskus päästä pohtimaan asioita syvemmin ja vaihtaa ajatuksia yhteiskunnan epäkohdista sekä omista havainnoista niistä.

Toki se on mielenkiintoista vain silloin kun se on vapaaehtoista ja hyväntahtoista sekä toisiansa kunnioittavaa keskustelukumppaneiden osalta. En siis tyrkytä tai pakota mitään, se oli lähinnä vain idea, ehdotus, ajatus ja pohdinta - kenties se ei sitten käytännössä olisikaan hauskaa, kukapa tietää. (-8

Otan vain yleensä mielelläni yhteyttä ihmisiin, joissa vaikuttaisi olevan ainakin -potentiaalia- tasa-arvoiseen ja molempia osapuolia hyödyttävään, kohottavaan keskusteluun iänikuisen taistelun, perusasioiden jankkaamisen ja ylirelativistisen kaukana todellisuudesta ryömivän intellektuaalisen verbaalilabyrinteissä kouhkaavan pseudofilosofian sijaan.

Ventovieraiden kanssa tosin on tietenkin vaikea heti kehittää mitään luontevaa keskustelua, etenkin jos koko juttu tuntuu hieman väkinäiseltä.

En ole tietoinen 'suomen talousdemokraattisesta blogista', onko antaa urlia?

Tosin nimestä päätellen se keskittynee liikaa keinotekoisiin asioihin kuten rahaan - mutta koetan survoa ennakkoluulojani jonnekin pimeään varastoon hetkeksi ennenkuin hutkaisen tuomion kovaonnisella miekalla..

- Vortac

Anonymous said...

Sen verran vielä sanoisin että tuo Animal Farm on muuten erittäin vaikuttava teos. Pienenä katsoin sen piirretyn version, ja se teki minuun suuren vaikutuksen, vaikka en sen poliittisia näkökulmia vielä silloin ymmärtänytkään. Boxer-parka..

- Vortac

Anonymous said...

Noni, pistin sulle postia.
Itse taas tulin ihan fyysisesti pahoinvoivaksi, siinä vaiheessa kun ne siat alkaoivat kävellä kahdella jalalla.