Wednesday, October 22, 2008

Hullu juttu, osa2

Noniin seuraavaksi mennään helsinkiin metroasemalle; "voisitteko kuvitella metroaseman ilman kameroita?" - voisin. Joojoo valvotaan turvallisuutta, ja tietenkin ihan sivutuotteena häiriöt ja varkaudet estetään. Vastakkaista mielipidettä ilmaisevaa tutkijaa luonnehditaan "peruspenseäksi valvontakamereille", eli hänessä/sinussa on jotain vikaa jos et niistä pidä.

Sitten siirrytään KRP:n laboratorioon: "kamera-allergikot kärsivät usein myös rekisterikammoa", eli se onkin siis sairautta ja fobiaa. Juontaja ei meinaa pysyä housuissaan, kuinka kaikki rikollisuus tuhottaisiin jos vain poliisilla olisi kaikista kansalaisista DNA-tietokanta. Poliisisetä sen täydellisesi sanoo: "kyse on viime kädessä viranomaistoiminnan luotettavuudesta ja siitä miten sitä voidaan valvoa". Luottavuus ei koskaan tule olemaan 100% ja valvonta nyt mahdotonta(valvoja valvoo itseään vai?). Taas leimataan että vastustajat vain "maalaavat piruja seinille". Juontaja 'kysyy' itseltään kummalle kantille kallistuisi - ja yllättys yllätys - haluaa tyrkyttää itseään DNA-kantaan.

Lopuksi haastatellaan jotain kirjailijan hippiä, josta on ilmeisesti hienoa että ihmiset elävät 'akvaariossa', tai ainakin meidän pitäisi oppia elämään niissä. Tämä on kuullemma hienoa kun kansalaiset voivat näin valvoa vallanpitäjiä, mikä on tietenkin aivan päin vastoin totuudesta. Juontaja kysyy: "entä sellaiset henkilöt... jotka haluvat kerran elämässään pieraista, ilman että se youtubessa?". Vastaus kuului "että pitää oppia siihen", ja tämä ei ole hänestä 'ryöstäytynyt käsistä'. Sitten verrataan 'isoveli kammoa' entisaikojen autojen ja television - yleisesti uusien ilmiöiden pelkoon. Eli tottukaa siihen että kaikkia teidän tekemisiä valvotaan, se on tulevaisuutta baby!

Kaiken kaikkiaa 'laadukas' paketti propagandaa, 'loppu-kevennys-mies' olisi varmaan iloinen jos kaikki eläisivät matrix tyylisissä kammioissa. Olisi niin turvallista eikä tarvitsisi pelätä rikollisuutta lainkaan.
PS. toisessa osassa käsitelteen ihmisen 'ekologisesta jalanjälkeä' jossa kysytään vakavalla naamalla miksei Vihreät kannata pätkätyöllisyyttä, kun kerran köyhät ovat ekologisempia...

No comments: